Hallo,


Ik ben Heleen en sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van Studio Helena aan de Dijkstraat 153 in Veenendaal!

Als meisje van een jaar of tien ben ik begonnen met boetseren en daarna eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben gek op kleur, bloemen en vrolijke onderwerpen en dit komt dan ook naar voren in de beeldjes die ik maak. Vaak zijn het tevreden blije dames met ronde vormen, maar ik maak ook beeldjes van en voor mensen om mij heen, meestal in opdracht: familieportretjes, een trouwdag, een vader die met pensioen gaat, een 18e verjaardag... eigenlijk alles wat er op hun pad komt! Ik vraag details die ze erin verwerkt willen hebben en daar ga ik dan mee aan de slag…

De beeldjes maak ik van chamotte klei, ik bak ze af en daarna verf ik ze met acrylverf en vernis. Vaak versier ik ze met stof, lint of bloemetjes. Dit vind ik zelf de fijnste manier van werken, omdat ik zo precies kan bepalen welke kleuren ik het mooist vind en is het eindresultaat altijd precies zo als ik het hebben wil.

Nu ik wat meer ruimte ter beschikking heb vind ik het ook leuk om workshops te geven. Dit kan 's ochtends of 's avonds op afspraak. Zo kan ik mijn passie ook met andere delen! Kinderfeestjes geef ik ook, dit is leuk voor kleine creabea's vanaf 8 jaar.

Voor kinderfeestjes werken we bijvoorbeeld met brooddeeg (kleine ontwerpjes), zodat we in een middag resultaat hebben, wat dan ook gelijk mee naar huis kan of met ornamentjes van klei, die de kinderen kunnen verven en met kralen, lint en andere versiersels aan elkaar kunnen knopen tot een vrolijke hanger. Voor workshops werken we met klei, omdat we dan meerdere ochtenden of avonden hebben en de tijd hebben om alles te laten drogen, bakken, verven en vernissen.

Je hoort het al, ik ben enthousiast. Kijk maar eens op mijn blog, dan kan je zien wat ik maak en hoe de Studio eruit ziet, wil je een afspraak maken voor een workshop, feestje of gewoon eens langskomen op zoek naar een cadeautje, mail me dan op heleen.nijland@gmail.com dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Wie weet, tot ziens!


Heleen Nijland

Dijkstraat 153

3904 DD Veenendaal

0318 500127

Misschien nog leuk om te weten, van alle beeldjes en andere spulletjes die ik maak en verkoop gaat de gehele opbrengst naar het KWF!
zaterdag 6 september 2014

Feestje Judith

Het eerste feestje na de zomervakantie en gelijk een volle bak! HOERA voor Judith! Zes jaar en met tien vriendinnen, kleine broer en mama kwamen ze gisteren haar verjaardag vieren.
Na eerst heel even de trampoline uitgeprobeerd te hebben, gingen we aan de slag.
Nou nou, dit waren snelknutselaars!!! In hoog tempo werden de knutsels gemaakt en daarna konden we gelijk door met de drankjes, hapjes en niet te vergeten, de cadeaus uitpakken.
Hierna weer snel lekker uitrazen in de tuin. Er werd gesprongen, gevoetbald, hazelnootjes gezocht en de hoelahoeps waren een groot succes!
Ook het verven ging in rap tempo, enige kleine kunstenaars in de dop daar gelaten, die echt de tijd namen om alles tot in de puntjes af te krijgen.
Het resultaat was een aantal mooie, vrolijke kunstwerkjes van deze energieke club!!!


Smikkelen en smullen geblazen

Hazelnootjes zoeken

Barbie was er ook bij :)


Knappe kids, hè?!

Trots op het eindresultaat!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten