Hallo,


Ik ben Heleen en sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van Studio Helena aan de Dijkstraat 153 in Veenendaal!

Als meisje van een jaar of tien ben ik begonnen met boetseren en daarna eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben gek op kleur, bloemen en vrolijke onderwerpen en dit komt dan ook naar voren in de beeldjes die ik maak. Vaak zijn het tevreden blije dames met ronde vormen, maar ik maak ook beeldjes van en voor mensen om mij heen, meestal in opdracht: familieportretjes, een trouwdag, een vader die met pensioen gaat, een 18e verjaardag... eigenlijk alles wat er op hun pad komt! Ik vraag details die ze erin verwerkt willen hebben en daar ga ik dan mee aan de slag…

De beeldjes maak ik van chamotte klei, ik bak ze af en daarna verf ik ze met acrylverf en vernis. Vaak versier ik ze met stof, lint of bloemetjes. Dit vind ik zelf de fijnste manier van werken, omdat ik zo precies kan bepalen welke kleuren ik het mooist vind en is het eindresultaat altijd precies zo als ik het hebben wil.

Nu ik wat meer ruimte ter beschikking heb vind ik het ook leuk om workshops te geven. Dit kan 's ochtends of 's avonds op afspraak. Zo kan ik mijn passie ook met andere delen! Kinderfeestjes geef ik ook, dit is leuk voor kleine creabea's vanaf 8 jaar.

Voor kinderfeestjes werken we bijvoorbeeld met brooddeeg (kleine ontwerpjes), zodat we in een middag resultaat hebben, wat dan ook gelijk mee naar huis kan of met ornamentjes van klei, die de kinderen kunnen verven en met kralen, lint en andere versiersels aan elkaar kunnen knopen tot een vrolijke hanger. Voor workshops werken we met klei, omdat we dan meerdere ochtenden of avonden hebben en de tijd hebben om alles te laten drogen, bakken, verven en vernissen.

Je hoort het al, ik ben enthousiast. Kijk maar eens op mijn blog, dan kan je zien wat ik maak en hoe de Studio eruit ziet, wil je een afspraak maken voor een workshop, feestje of gewoon eens langskomen op zoek naar een cadeautje, mail me dan op heleen.nijland@gmail.com dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Wie weet, tot ziens!


Heleen Nijland

Dijkstraat 153

3904 DD Veenendaal

0318 500127

Misschien nog leuk om te weten, van alle beeldjes en andere spulletjes die ik maak en verkoop gaat de gehele opbrengst naar het KWF!
maandag 9 november 2015

Gezellige dames


Verleden week had ik een aantal heel gezellige dames in het atelier. Carla, die hier al eerder was, had een stel vriendinnen meegenomen die ook wel in waren voor een klei-sessie. Eerst even een bakkie gedaan, toen aan de slag. De meesten maakten een bloemenschaal, maar de initiatiefneemster waagde zich aan een beeldje. Het resultaat was erg leuk en om dit te vieren sloten we de avond af met een wijntje... Helemaal top! Over drie weken verwacht ik ze weer voor de finishing touch.

En zo geschiedde het. De dames kwamen na drie weken terug om hun werk af te maken. Dat is altijd het leukste, want dan komt het eindresultaat in zicht. Iedereen was redelijk snel klaar, alleen Carla kon er geen genoeg van krijgen :) Geen probleem, onder het genot van (weer) een wijntje keken de andere dames toe, gaven nog wat goede tips, en kletsten nog even lekker bij.

Echt gezellig en leuk was het! Bedankt dames!!! 


De dames aan het werk!
The finishing touch...
Het eindresultaat!Geen opmerkingen:

Een reactie posten