Hallo,


Ik ben Heleen en sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van Studio Helena aan de Dijkstraat 153 in Veenendaal!

Als meisje van een jaar of tien ben ik begonnen met boetseren en daarna eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben gek op kleur, bloemen en vrolijke onderwerpen en dit komt dan ook naar voren in de beeldjes die ik maak. Vaak zijn het tevreden blije dames met ronde vormen, maar ik maak ook beeldjes van en voor mensen om mij heen, meestal in opdracht: familieportretjes, een trouwdag, een vader die met pensioen gaat, een 18e verjaardag... eigenlijk alles wat er op hun pad komt! Ik vraag details die ze erin verwerkt willen hebben en daar ga ik dan mee aan de slag…

De beeldjes maak ik van chamotte klei, ik bak ze af en daarna verf ik ze met acrylverf en vernis. Vaak versier ik ze met stof, lint of bloemetjes. Dit vind ik zelf de fijnste manier van werken, omdat ik zo precies kan bepalen welke kleuren ik het mooist vind en is het eindresultaat altijd precies zo als ik het hebben wil.

Nu ik wat meer ruimte ter beschikking heb vind ik het ook leuk om workshops te geven. Dit kan 's ochtends of 's avonds op afspraak. Zo kan ik mijn passie ook met andere delen! Kinderfeestjes geef ik ook, dit is leuk voor kleine creabea's vanaf 8 jaar.

Voor kinderfeestjes werken we bijvoorbeeld met brooddeeg (kleine ontwerpjes), zodat we in een middag resultaat hebben, wat dan ook gelijk mee naar huis kan of met ornamentjes van klei, die de kinderen kunnen verven en met kralen, lint en andere versiersels aan elkaar kunnen knopen tot een vrolijke hanger. Voor workshops werken we met klei, omdat we dan meerdere ochtenden of avonden hebben en de tijd hebben om alles te laten drogen, bakken, verven en vernissen.

Je hoort het al, ik ben enthousiast. Kijk maar eens op mijn blog, dan kan je zien wat ik maak en hoe de Studio eruit ziet, wil je een afspraak maken voor een workshop, feestje of gewoon eens langskomen op zoek naar een cadeautje, mail me dan op heleen.nijland@gmail.com dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Wie weet, tot ziens!


Heleen Nijland

Dijkstraat 153

3904 DD Veenendaal

0318 500127

Misschien nog leuk om te weten, van alle beeldjes en andere spulletjes die ik maak en verkoop gaat de gehele opbrengst naar het KWF!
dinsdag 26 september 2017

Feestje Daphne

Zo, daar kwamen de feestvierders aan verleden week woensdagmiddag... Precies om twee uur wandelden ze de tuin binnen. Daphne het feestvarkentje, zeven vriendinnen, grote broer Seth en papa en mama. De hele ochtend had het geregend, maar nu was het droog en daar kwam warempel ook nog het zonnetje.
De dames en heer zochten allemaal wat uit van brooddeeg om te maken en daar ging het negental aan de slag! Nou, dat ging helemaal niet verkeerd en precies na een uur was alles klaar om de oven in te gaan.
Lekker naar buiten met z'n allen. We dekten de tafel in de veranda voor de high-tea en al kletsend werd het een en ander naar binnen geschoven. Daarna nog even op de trampoline en verstoppertje spelen en toen ging het piepje van de oven dat waarschuwde dat de baksels klaar waren en geverfd konden worden.
Hup, allemaal weer aan tafel en flink in de weer met verf, glans en glitters voor de finishing touch!

Iets over vijven was het feest afgelopen en ging de gezellige club de auto weer in, voorzien van mooie creaties, een zakje snoep en hopelijk een goed gevoel over de hele leuke middag!

Jarige Jet Daphne

Even bij de vissen kijken

De high-tea


Say cheese :)

De blije baksels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten