Hallo,


Ik ben Heleen en sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van Studio Helena aan de Dijkstraat 153 in Veenendaal!

Als meisje van een jaar of tien ben ik begonnen met boetseren en daarna eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben gek op kleur, bloemen en vrolijke onderwerpen en dit komt dan ook naar voren in de beeldjes die ik maak. Vaak zijn het tevreden blije dames met ronde vormen, maar ik maak ook beeldjes van en voor mensen om mij heen, meestal in opdracht: familieportretjes, een trouwdag, een vader die met pensioen gaat, een 18e verjaardag... eigenlijk alles wat er op hun pad komt! Ik vraag details die ze erin verwerkt willen hebben en daar ga ik dan mee aan de slag…

De beeldjes maak ik van chamotte klei, ik bak ze af en daarna verf ik ze met acrylverf en vernis. Vaak versier ik ze met stof, lint of bloemetjes. Dit vind ik zelf de fijnste manier van werken, omdat ik zo precies kan bepalen welke kleuren ik het mooist vind en is het eindresultaat altijd precies zo als ik het hebben wil.

Nu ik wat meer ruimte ter beschikking heb vind ik het ook leuk om workshops te geven. Dit kan 's ochtends of 's avonds op afspraak. Zo kan ik mijn passie ook met andere delen! Kinderfeestjes geef ik ook, dit is leuk voor kleine creabea's vanaf 8 jaar.

Voor kinderfeestjes werken we bijvoorbeeld met brooddeeg (kleine ontwerpjes), zodat we in een middag resultaat hebben, wat dan ook gelijk mee naar huis kan of met ornamentjes van klei, die de kinderen kunnen verven en met kralen, lint en andere versiersels aan elkaar kunnen knopen tot een vrolijke hanger. Voor workshops werken we met klei, omdat we dan meerdere ochtenden of avonden hebben en de tijd hebben om alles te laten drogen, bakken, verven en vernissen.

Je hoort het al, ik ben enthousiast. Kijk maar eens op mijn blog, dan kan je zien wat ik maak en hoe de Studio eruit ziet, wil je een afspraak maken voor een workshop, feestje of gewoon eens langskomen op zoek naar een cadeautje, mail me dan op heleen.nijland@gmail.com dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Wie weet, tot ziens!


Heleen Nijland

Dijkstraat 153

3904 DD Veenendaal

0318 500127

Misschien nog leuk om te weten, van alle beeldjes en andere spulletjes die ik maak en verkoop gaat de gehele opbrengst naar het KWF!
woensdag 23 november 2016

Feestje Marjolein


Vandaag vierden we de verjaardag van Marjolein. Ze had maar liefst elf vriendinnen meegenomen en gelukkig ook nog twee hulpmoeders om te assisteren :) Ik had er nog een tafeltje bijgezet, want eigenlijk heb ik aan tafel maar plek voor tien knutselaars, maar het ging prima. Gezellig gefreubeld, de dames deden enorm hun best en het werd prachtig. Tussendoor nog even wat gesnoept om de suikerspiegel op niveau te houden... De sleutelhangers, die we ook nog maakten waren precies op tijd klaar en zo konden we meteen door met het afverven van de lichtjes. Zo vrolijk twaalf van die lichtjes bij elkaar. Daar wordt je echt blij van (voor zover we dat nog niet waren). De eerste twee auto's vertrokken al, maar er waren nog twee kritische dames die hier en daar nog een wit plekje ontdekten en ja, het moet natuurlijk wel helemaal naar je zin zijn, zo'n kunstwerkje. Nog wat glans en glitters erover en ook deze meiden waren helemaal tevreden en konden met de derde auto naar huis!
Het was weer een echt gezellige meidenmiddag!

Boetseren met brooddeeg

De high-tea is top aldus de dames

Hier wordt met liefde gewerkt

De Jarige Jet is ook goed bezig!
 
 
De lichtjes worden buiten van glans en glitters voorzien


De zakjes met lichtje en sleutelhanger gaan mee naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten