Hallo,


Ik ben Heleen en sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van Studio Helena aan de Dijkstraat 153 in Veenendaal!

Als meisje van een jaar of tien ben ik begonnen met boetseren en daarna eigenlijk nooit meer gestopt. Ik ben gek op kleur, bloemen en vrolijke onderwerpen en dit komt dan ook naar voren in de beeldjes die ik maak. Vaak zijn het tevreden blije dames met ronde vormen, maar ik maak ook beeldjes van en voor mensen om mij heen, meestal in opdracht: familieportretjes, een trouwdag, een vader die met pensioen gaat, een 18e verjaardag... eigenlijk alles wat er op hun pad komt! Ik vraag details die ze erin verwerkt willen hebben en daar ga ik dan mee aan de slag…

De beeldjes maak ik van chamotte klei, ik bak ze af en daarna verf ik ze met acrylverf en vernis. Vaak versier ik ze met stof, lint of bloemetjes. Dit vind ik zelf de fijnste manier van werken, omdat ik zo precies kan bepalen welke kleuren ik het mooist vind en is het eindresultaat altijd precies zo als ik het hebben wil.

Nu ik wat meer ruimte ter beschikking heb vind ik het ook leuk om workshops te geven. Dit kan 's ochtends of 's avonds op afspraak. Zo kan ik mijn passie ook met andere delen! Kinderfeestjes geef ik ook, dit is leuk voor kleine creabea's vanaf 8 jaar.

Voor kinderfeestjes werken we bijvoorbeeld met brooddeeg (kleine ontwerpjes), zodat we in een middag resultaat hebben, wat dan ook gelijk mee naar huis kan of met ornamentjes van klei, die de kinderen kunnen verven en met kralen, lint en andere versiersels aan elkaar kunnen knopen tot een vrolijke hanger. Voor workshops werken we met klei, omdat we dan meerdere ochtenden of avonden hebben en de tijd hebben om alles te laten drogen, bakken, verven en vernissen.

Je hoort het al, ik ben enthousiast. Kijk maar eens op mijn blog, dan kan je zien wat ik maak en hoe de Studio eruit ziet, wil je een afspraak maken voor een workshop, feestje of gewoon eens langskomen op zoek naar een cadeautje, mail me dan op heleen.nijland@gmail.com dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Wie weet, tot ziens!


Heleen Nijland

Dijkstraat 153

3904 DD Veenendaal

0318 500127

Misschien nog leuk om te weten, van alle beeldjes en andere spulletjes die ik maak en verkoop gaat de gehele opbrengst naar het KWF!
donderdag 10 november 2016

Feestje Nina

Gisteren vierden we het feestje van Nina. Samen met acht vriendinnen, mama en tante kwamen ze naar het atelier. Het weer was niet echt super, of liever gezegd écht niet super, dus moesten eerst de dikke winterjassen uit. Nou, daar zaten ze hoor, de dames. Dit keer maakten we weer eens een kaarsje versierd met brooddeeg. Altijd leuk nu het weer zo snel donker is... De meiden deden super hun best en na een uur freubelen en frutselen waren de werkjes klaar en konden ze in de oven. Tijd voor de high-tea! Er werd zowaar een zelf-door-de-meiden-gemaakt lied gezongen voor de Jarige Jet en Nina genoot ervan. We maakten in de tussentijd ook nog even een bloemenketting en toen waren de kaarsjes al klaar om te verven. Iedereen deed dat in eigen stijl, dat is zo grappig. Als de bakjes uit de oven komen lijken ze allemaal op elkaar en na een verfbeurt zijn ze opeens allemaal heel verschillend. Omdat er zo uitgebreid geverfd werd, hadden we eigenlijk alleen nog tijd om even te knuffelen met Dikke Teun, het konijn en om nog een geurkaarsje uit te zoeken voor in het bakje. Om even over vijven ging iedereen bepakt en bezakt in de auto naar huis... Het was een relaxte, heel gezellige middag, mede dankzij de hulp van de tante en mama van Nina! Helemaal TOP!


In de aanslag voor het lied!
 
Smikkelen en smullen geblazen...


Jarige Jet Nina

Hier wordt hard gewerkt

Mooi hè!
 
Zakjes voor mee naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten